Listopad
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
04.11 poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
05.11 wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
06.11
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
07.11 czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
08.11
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
11.11 poniedziałek |
- | - | - |
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
12.11 wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
13.11
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
14.11 czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
15.11
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
18.11 poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
19.11 wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
20.11
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
21.11 czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
22.11
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny.
Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.)
- Zboża zawierające gluten.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Skorupiaki i ich pochodne.
- Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
- Dwutlenek siarki, siarczyny.
- Łubin i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
- Mięczaki.