Sierpień 2021

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
02.08

poniedziałek

  • Pieczywo mieszane, warzywa sezonowe, polędwica sopocka, ser żółty z ziołami, bawarka.
  • Zupa jarzynowa.
  • Spaghetti bolognese z serem żółtym, kompot owocowy.
  • Serek waniliowy.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9
03.08

wtorek

  • Pieczywo mieszane, warzywa sezonowe, płatki miodowe na mleku, sucha krakowska, herbata malinowa.
  • Zupa rosół z makaronem.
  • Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy.
  • Kanapka z pastą z zielonego groszku, warzywa.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9
04.08

środa

  • Pieczywo pszenne i żytnie, warzywa sezonowe, pasta jajeczna, kiełbaski drobiowe, herbata limonkowa.
  • Zupa botwinka.
  • Pierogi z mięsem i okrasą, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
  • Zielony koktajl na bazie jarmużu, warkocz cynamonowy.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9
05.08

czwartek

  • Pieczywo pszenne i żytnie, warzywa sezonowe, serek biały z brzoskwinią, szynka zrazowa, kakao.
  • Zupa ogórkowa.
  • Bitka wieprzowa w sosie maślano-kremowym, kopytka, surówka z selera z rodzynkami, kompot owocowy.
  • Jagodzianka, owoc.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9
06.08

piątek

  • Pieczywo pszenne i żytnie, warzywa sezonowe, owsianka rafaello, pasta z makreli, herbata różana.
  • Zupa kalafiorowa.
  • Naleśniki z dżemem truskawkowym, polewa waniliowa, kompot owocowy.
  • Kanapka z pasztetem, warzywa.
ALERGENY: 1, 3, 4, 7, 9

Sierpień 2021

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
09.08

poniedziałek

  • Pieczywo mieszane, warzywa sezonowe, ser biały, konfitura mango-marakuja, schab pieczony, kawa inka z miodem.
  • Zupa szczawiowa.
  • Udziki pieczone, ziemniaki pieczone, mizeria z jogurtem, kompot owocowy.
  • Jogurt do picia truskawka-kiwi, bułeczka wytrawna.
ALERGENY: 1, 7, 9
10.08

wtorek

  • Pieczywo mieszane, warzywa sezonowe, kasza orkiszowa z bakaliami, pierś z kurczaka parowana, herbata z imbirem.
  • Zupa pomidorowa z makaronem.
  • Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
  • Kanapka z pastą z szynki, warzywa.
ALERGENY: 1, 3, 5, 7, 8, 9, 11
11.08

środa

  • Pieczywo pszenne i żytnie, warzywa sezonowe, jajecznica, polędwica miodowa, kakao.
  • Zupa krupnik.
  • Gulasz staropolski, kasza bulgur, surówka z ogórkiem małosolnym, kompot owocowy.
  • Budyń z kaszy jaglanej, sezamki.
ALERGENY: 1, 3, 7, 9, 11
 

czwartek

- - -
-
 

piątek

- - -
-

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny. 

Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.) 

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Skorupiaki i ich pochodne.
  10. Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
  11. Dwutlenek siarki, siarczyny.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  14. Mięczaki.