Listopad 2021

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
01.11

poniedziałek

- - -
02.11

wtorek

  • Kasza manna na mleku. 
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek kiszony, herbata.
  • Potrawka z indyka z warzywami, kasza wiejska, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa kalafiorowa.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, mięta.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
03.11

środa

  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z kaparami, papryka, herbata owocowa.
  • Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy.
  • Winogrono.
  • Zupa pomidorowa z makaronem.
  • Grahamka z masłem, ser żółty, ogórek zielony, melisa.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
04.11

czwartek

  • Płatki owsiane na mleku. 
  • Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata z cytryną.
  • Schab w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z ogórkiem kiszonym i kukurydzą, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa krupnik.
  • Chałka z masłem, koktajl malinowy własnej produkcji.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
05.11

piątek

  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowa z papryką, ogórek zielony, mięta.
  • Ryba z pieca w ziołach, ziemniaki, surówka z marchewki i pora, kompot owocowy.
  • Śliwka.
  • Zupa kapuśniak.
  • Czekoladowe ciasto otrębowe, herbata owocowa.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
08.11

poniedziałek

  • Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, herbata.
  • Spaghetti bolognese z pomidorami pelati i serkiem żółtym, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa jarzynowa.
  • Kisiel owocowy własnej produkcji, chrupki kukurydziane. 
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
09.11

wtorek

  • Zacierki na mleku.  
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, papryka, herbata owocowa.
  • Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
  • Melon.
  • Zupa rosół z makaronem.
  • Placuszki z jabłkiem, mięta.  
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
10.11

środa

  • Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, rzepa biała, herbata z cytryną.
  • Pieczone pałki z kurczaka, ryż, dip koperkowy, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa żurek.
  • Kajzerka z masłem, polędwica wiejska, ogórek kiszony, melisa z cytryna. 
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
11.11

czwartek

- - -
12.11

piątek

- - -
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
15.11

poniedziałek

  • Kasza manna na mleku.  
  • Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska z indyka, ogórek zielony, herbata.
  • Krokiety z mięsem, surówka colesław, kompot owocowy.
  • Śliwka.
  • Zupa ogórkowa.
  • Kajzerka z masłem, serek naturalny brzoskwiniowy własnej produkcji, melisa.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
16.11

wtorek

  • Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, herbata owocowa.
  • Filet parowany z indyka, ziemniaki, fasolka szparagowa gotowana na parze, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa pomidorowa z ryżem.
  • Kajzerka z masłem, sałatka jarzynowa własnej produkcji, mięta.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
17.11

środa

  • Pieczywo mieszane z masłem, szynkowa staropolska, pomidor, mięta.
  • Szynka w sosie majerankowo-kremowym, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa zacierkowa.
  • Bułka wrocławska z masłem i miodem, herbata z cytryną.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
18.11

czwartek

  • Płatki owsiane z otrębami na mleku. 
  • Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony własnej produkcji, papryka, herbata owocowa.
  • Klopsy drobiowe w sosie koperkowym, makaron kolorowy, bukiet warzyw gotowanych, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa marchewkowa.
  • Grahamka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, mięta.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
19.11

piątek

  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka z pieca, rzepa biała, herbata.
  • Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z marchewki i selera, kompot owocowy.
  • Melon.
  • Zupa pazibroda z białej kapusty.
  • Ciasto piaskowe własnej produkcji, kawa inka.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
22.11

poniedziałek

  • Płatki kukurydziane na mleku.  
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka tradycyjna, pomidor, herbata.
  • Pierogi z mięsem i okrasą, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
  • Winogrono.
  • Zupa brokułowa.
  • Kajzerka z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, melisa z cytryną.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
23.11

wtorek

  • Pieczywo mieszane z masłem, pomidorowa pasta z makreli, rzodkiew biała, herbata owocowa.
  • Polędwiczki drobiowe w chrupiącej panierce, ziemniaki, duet marchewkowy gotowany na parze, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa rosół z makaronem.
  • Kajzerka z masłem, sałatka z makaronem orzo z ogórkiem, papryką i kukurydzą własnej produkcji, mięta.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
24.11

środa

  • Pieczywo mieszane z masłem, pierś z indyka pieczona, ogórek zielony, mięta z cytryną.
  • Medalion z indyka w sosie kremowym, kasza wiejska, surówka z pora, jabłka i kukurydzy, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa grochowa.
  • Makaron kokardki z truskawkami i polewą jogurtową, herbata.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
25.11

czwartek

  • Zacierki na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowa z papryką, rzodkiewka, herbata owocowa.
  • Schab w sosie własnym, makaron świderki, kapusta modra, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa barszcz biały.
  • Grahamka z masłem, szynka z indyka złota, ogórek kiszony, melisa.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
26.11

piątek

  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka z pieca, pomidor, herbata.
  • Kluski leniwe z masłem i cukrem brązowym, surówka z marchewki z sokiem pomarańczowym, kompot owocowy.
  • Śliwka.
  • Zupa jarzynowa z pomidorami i koprem.
  • Chałka z masłem, koktajl malinowy własnej produkcji.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny. 

Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.) 

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Skorupiaki i ich pochodne.
  10. Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
  11. Dwutlenek siarki, siarczyny.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  14. Mięczaki.