LISTOPAD 2019

 

Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
04.11

poniedziałek

Płatki orkiszowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, żywiecka sucha 35/5/15g
ogórek kiszony, pomidor, sałata roszponka 20/20/5g
herbata owoce sadu 150ml
Gruszka 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Zupa pomidorowa z makaronem 225ml.
Kotlet pożarski 65g
ziemniaki 150g
mizeria z koperkiem i jogurtem naturalnym 120g
kompot owocowy 150ml
Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem 150ml
chrupki kukurydziane 35g
kalarepa 15g
05.11

wtorek

Kluski lane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g
sałata rzymska, papryka, rzepa biała 5/20/20g
mięta z cytryną 150ml
Banan 100g Barszcz ukraiński z ziemniakami 225ml.
Gulasz z biodrówki wieprzowej z warzywami 70/20g
kasza jęczmienna wiejska 40g
sałatka szwedzka (ogórek kiszony, marchewka, cebula, olej rzepakowy) 120g
kompot śliwkowy 150ml
Bułka wieloziarnista z masłem 35/5g
jogurt truskawkowy własnej produkcji 150ml
06.11

środa

Płatki kukurydziane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej z suszonymi pomidorami 35/5/15g
bazylia, papryka 5/20g
herbata owoce lasu 150ml
Arbuz 100g Zupa z zielonego groszku 225ml.
Naleśniki z powidłami śliwkowymi własnej produkcji z jogurtem naturalnym 150/30g
mix warzyw do gryzienia 120g
kompot wiśniowy 150ml
Bułka kajzerka z masłem, szynka pieczona własnej produkcji 35/5/15g
sałata rukola, ogórek świeży 5/15g
herbata z cytryną 150ml
07.11

czwartek

Płatki owsiane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
twarożek śmietankowy z rzodkiewką 15g
kiełki, pomidor 5/20g
herbata czarna porzeczka z cytryną 150ml
Jabłko 100g Krem z dyni z grzankami 225ml.
Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym 70/20g
makaron wielozbożowy 40g
surówka z kapusty włoskiej z papryką, kukurydzą i natką pietruszki 120g
kompot porzeczkowy 150ml
Chałka z masłem i miodem 35/5/5g
mleko 150g
08.11

piątek

Kasza manna 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna z soczewicą i majonezem 35/5/15g
sałata lodowa, papryka, rzodkiewka 5/20/20g
herbata malinowa 150ml
Jabłko 100g Żurek z jajkiem(225ml). Ryba po grecku z warzywami(65/40g), ziemniaki(150g), napój miętowo-miodowo-cytrynowy(150ml Ryż z prażonym jabłkiem i cynamonem z jogurtem naturalnym 150g
melisa z cytryną 150ml
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
11.11

poniedziałek

12.11

wtorek

Płatki Cheerios 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, serek mozzarella 35/5/15/15g
bazylia, pomidor, ogórek 5/20/20g
herbata wiśniowa 150ml
Melon 100g Zupa ogórkowa 225ml.
Antrykot z piersi indyka 65g
ziemniaki 150g
marchewka zasmażana z groszkiem 120g
kompot truskawkowy 150ml
Bułka orkiszowa z masłem 35/5g
twarożek brzoskwiniowy własnej produkcji 15g
herbata z cytryną 150ml
13.11

środa

Płatki gryczane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby wędzonej z soczewicą 35/5/15g
sałata rukola, ogórek świeży, rzodkiewka 5/20/20g
herbata rumiankowa 150ml
Śliwka 100g Zupa szpinakowa 225ml.
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami 200g
ogórek kiszony 120g
kompot jabłkowy 150ml
Bułka grahamka z masłem 35/3g
schab pieczony własnej produkcji 15g
sałata masłowa, rzepa biała 5/15g
herbata z dziką różą 150ml
14.11

czwartek

Płatki ryżowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
jajko na twardo 15g
sałata roszponka, papryka, pomidorki koktajlowe 5/20/20g
herbata żurawinowa 150ml
Jabłko 100g Zupa pieczarkowa 225ml.
Pieczone udziki z kurczaka obsypane sezamem 120g
ziemniaki 150g
buraczki zasmażane 120g
napój miętowo-miodowo-cytrynowy 150ml
Kasza manna z musem malinowym 150g
herbata owoce lasu 150ml.
Marchew do gryzienia
15.11

piątek

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska 35/5/15g
papryka, rzodkiew biała, kiełki 20/20/5g
herbata owoce leśne 150ml
Winogrono 100g Zupa zacierkowa 225ml.
Paluszki rybne 65g
ziemniaki 150g
kalafior z wody 120g
kompot owocowy 150ml
Ciasto marchewkowe własnego wypieku 40g
kawa inka 150ml
kalarepa do gryzienia 15g
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
18.11

poniedziałek

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem 35/5/15g
sałata roszponka, ogórek kiszony, pomidor 5/20/20g
herbata miętowa z cytryną 150ml
Banan 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Krupnik z kaszy jęczmiennej 225ml.
Strogonow z indyka z pieczarkami i warzywami 150g
ryż naturalny 40g
kalarepa do gryzienia 15g
kompot owocowy 150ml
Rogalik maślany 35g
kakao 150ml
19.11

wtorek

Zacierki 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
twarożek z awokado 15g
kiełki, papryka, rzepa biała 5/20/20g
herbata owoce lasu 150ml
Jabłko 100g Zupa brokułowa 225ml.
Kotlet schabowy 65g
ziemniaki 150g
surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwinią i jogurtem naturalnym 120g
kompot śliwkowy 150ml
Galaretka owocowa 150g
herbatniki bezcukrowe 35g
marchew do gryzienia 15g
20.11

środa

Płatki pszenne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej z jajkiem 35/5/15g
sałata lodowa, ogórek zielony, papryka 5/20/20g
herbata żurawinowa 150ml
Winogrono 100g Fasolowa 225ml.
Kluski leniwe polane masełkiem i posypane bułeczką 200g
surówka z marchwi i jabłka z ananasem 120g
kompot porzeczkowy 150ml
Bułka kajzerka z masłem 35/5g
pasztet domowy drobiowy 15g
sałata masłowa, pomidor 5/15g
herbata z cytryną 150ml
21.11

czwartek

Płatki ryżowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
karczek pieczony własnej produkcji 15g
sałata masłowa, pomidor, rzodkiew biała 5/20/20g
herbata malina z dziką różą 150ml
Gruszka 100g Zupa kalafiorowa 225ml.
Gołąbki w sosie pomidorowym 65/20g
ziemniaki 150g
kompot wieloowocowy 150ml
Budyń jaglany z musem truskawkowym 150ml
herbata z cytryną 150ml
mix warzyw do gryzienia 15g
22.11

piątek

Płatki kukurydziane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g
sałata rukola, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka 5/20/20g
napój miodowo-cytrynowy 150ml
Arbuz 100g Zupa jarzynowa z kapustą i pomidorami 225ml.
Ryba smażona w otrębach 65g
ziemniaki 150g
surówka z kapusty kiszonej z marchewką 120g
kompot wiśniowy 150ml
Bułka wrocławska z masłem 35/5g
pucharek ze świeżymi owocami 120g
melisa z cytryną 150ml
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
25.11

poniedziałek

Kasza manna 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem 35/5/15g
kiełki, papryka 5/20g
herbata z cytryną 150ml
Jabłko 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Barszcz biały 225ml.
Kurczak w carry 70/20g
kasza burgur 40g
surówka colesław 120g
kompot wieloowocowy 150ml
Racuchy drożdżowe z jabłkiem 65g
herbata malinowa 150ml
26.11

wtorek

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
jajko na twardo 15g
sałata rzymska, papryka, rzodkiewka 5/20/20g
herbata truskawkowa 150ml
Kiwi 100g Kapuśniak z kiszonej kapusty 225ml.
Pieczeń rzymska w sosie własnym 65/20g
kasza gryczana 40g
surówka z cykorii z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą i olejem rzepakowym 120g
napój miodowo-cytrynowy 150ml
Bułka kajzerka z masłem 35/5g
sałatka grecka (mix sałat, kolorowa papryka, pomidorki koktajlowe, ser feta, olej rzepakowy) 100g
herbata wiśniowa 150ml
27.11

środa

Płatki CiniMinis 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z halibuta wędzonego z cebulką 35/5/15g
sałata roszponka, pomidor 5/20/20g
herbata owoce lasu 150ml
Pomarańcza 100g Zupa z omielanego groszku łuskanego 225ml.
Łazanki jarskie z brokułami i pieczarką, posypane serem żółtym 200g
kompot porzeczkowo-agrestowy 150ml
Bułka wieloziarnista z masłem 35/5g
filet z indyka własnej produkcji 15g
sałata lodowa, ogórek kiszony 5/15g
herbata z cytryną 150ml
28.11

czwartek

Płatki owsiane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
ser twarogowy w plastrach 15g
bazylia, rzodkiewka, pomidor 5/20/20g
herbata malina z dziką różą 150ml
Banan 100g Zupa porowa 225ml.
Kotlecik mielony cielęco-drobiowy 65g
ziemniaki  z koperkiem 150g
buraczki zasmażane 120g
kompot owocowy 150ml
Ciasto czekoladowe własnego wypieku 40g
mleko 150ml
29.11

piątek

Płatki jaglane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska 35/5/15g
sałata masłowa, ogórek świeży, rzodkiew biała 5/20/20g
herbata owoce sadu 150ml
Winogrono 100g Krem z cukinii 225ml.
Pieczeń rybna w sosie pomidorowym 65/20g
ziemniaki 150g
fasolka szparagowa z wody 120g
kompot jabłkowy 150ml
Budyń waniliowy z musem owocowym 150ml
biszkopty bezcukrowe 35g

* gramatura produktów przed obróbką termiczną

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.