LUTY 2019

 

Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
 

poniedziałek

- - - -
 

wtorek

- - - -
 

środa

- - - -
 

czwartek

- - - -
01.02

piątek

Płatki kukurydziane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, jajko na twardo 35/5/15/15g
kiełki, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe 5/20/20g
herbata z dziką różą 150ml
Jabłko 100g Brokułowa 225ml.
Pieczeń rybna w sosie pomidorowym 65/20g
ziemniaki 150g
sałata z kukurydzą i sosem vinegret 120g
kompot 150ml
Chałka z masłem i dżemem niskosłodzonym owoce leśne 35/5g
mleko 150ml
marchew do gryzienia 15g
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
04.02

poniedziałek

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa 35/5/15g
jajecznica ze szczypiorkiem 15g
pomidor, ogórek, sałata masłowa 20/20/5g
mięta z cytryną 150ml
Mandarynka 100g
mix owoców suszonych 150g
Zupa z czerwonej soczewicy 225ml.
Makaron z serem polany musem truskawkowym 200g
kompot 150ml
Bułeczka wieloziarnista z masłem, filet z piersi indyka 35/5/15g
sałata roszponka, papryka 5/15g
herbata z cytryną 150ml
 05.02

wtorek

Płatki owsiane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
ser mozzarella, schab pieczony 15/15g
bazylia, rzodkiewka, pomidor 5/20/20g
herbata malinowa 150ml
Mango 100g
kalarepa do gryzienia 50g
Zupa z zielonego groszku 225ml.
Potrawka z kurczaka w jarzynach 120g
ryż naturalny 40g
surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym 110g
kompot 150ml
Budyń waniliowy z owocami 150ml
ciasteczka bezcukrowe 35g
06.02

środa

Kluski lane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem,  pasta rybna z soczewicą, ser żółty 35/5/15/15g
sałata rukola, rzepa biała, ogórek 5/20/20g
herbata żurawinowa z dziką różą 150ml
Melon 100g
marchew do gryzienia 50g
Barszcz biały 225ml.
Schab w sosie własnym 65g
ziemniaki 150g
buraczki zasmażane 120g
sok jabłkowy 150ml
Racuchy drożdżowe 65g
herbata z cytryną 150ml
07.02

czwartek

Płatki kukurydziane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, ser twarogowy w plastrach 35/5/15g
krakowska sucha 15g
ogórek, papryka, bazylia 20/20/5g
herbata truskawkowa 150ml
Kiwi 100g Zacierkowa 225ml.
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym 65g
kasza gryczana 40g
surówka z cykorii z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą i olejem rzepakowym 120g
kompot 150ml
Bułka kajzerka z masłem 35/5g
sałatka grecka: mix sałat, kolorowa papryka, pomidorki koktajlowe, ser feta, olej rzepakowy 100g
herbata z czarnej porzeczki 150ml
08.02

piątek

Płatki orkiszowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa 35/5/15g
pomidor, rzodkiewka, sałata lodowa 20/20/5g
herbata z cytryną 150ml
Winogrono 100g Kalafiorowa 225ml.
Paluszki rybne 65g
ziemniaki 150g
surówka colesław 120g
kompot 150ml
Bułka grahamka z masłem 35/5g
serek waniliowy 20g
napój cytrynowo-imbirowy 150ml
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
11.02

poniedziałek

Kasza manna 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet domowy drobiowy 35/5/15g
twarożek z awokado 15g
sałata masłowa, pomidor, ogórek 5/20/20g
mięta z cytryną 150ml
Ananas 100g
mix owoców suszonych 150g
Szpinakowa 225ml.
Kluski leniwe polane bułką z masłem 250g
surówka z marchewki z kalarepą 120g
kompot 150ml
Bułka grahamka z masłem 35/5g
polędwica sopocka, bazylia, ogórek zielony-kiszony 15/5/20/20g
herbata z cytryną 150ml
 12.02

wtorek

Płatki pszenne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
schab pieczony z majerankiem 15g
ser żółty 15g
sałata rukola, rzodkiewka, pomidor 5/20/20g
herbata owoce leśne 150ml
Pomarańcza 100g Barszcz czerwony 225ml.
Kotlecik mielony cielęco-drobiowy 65g
ziemniaki 150g
surówka z czerwonej kapusty z cebulką 120g
kompot 150ml
Kajzerka z masłem 35/5g
sałatka jarzynowa 120g
herbata owocowa z rumiankiem 150ml
13.02

środa

Płatki jaglane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
pasta z makreli wędzonej z cieciorką i jajkiem 15g
sałata rzymska, papryka, rzepa biała 5/20/20g
herbata czarna porzeczka z cytryną 150ml
Banan 100g Krupnik z kaszą jaglaną 225ml.
Sycący kolorowy kociołek (wieprzowina, cukinia, cebula, fasolka szparagowa, dynia) 80g
makaron zbożowy 40g
surówka z ogórka kiszonego z marchewką i cebulką czerwoną z olejem rzepakowym 120g
kompot 150ml
Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 150ml
chrupki kukurydziane 35g.
Marchew do gryzienia 15g
14.02

czwartek

Płatki Cheerios 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
szynka wiejska, serek mozzarella 15/15g
bazylia, pomidor, ogórek 5/20/20g
herbata malinowa 150ml
Melon 100g Pomidorowa z ryżem 225ml.
Antrykot z piersi indyka 65g
ziemniaki 150g
marchewka z groszkiem 80g
kompot 150ml
Bułka z ziarnem i masłem 35/5g
jogurt jagodowy własnej produkcji 120ml
15.02

piątek

Płatki ryżowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna  z soczewicą i majonezem 35/5/15g
rzodkiewka, papryka, kiełki 20/20/5g
herbata z cytryną 150ml
Kaki 100g Żurek 225ml.
Ryba po grecku z warzywami 65g
ziemniaki 150g
kompot 150ml
Ryż z prażonym jabłkiem i jogurtem naturalnym 150g
melisa z cytryną 150ml
kalarepa 15g
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
18.02

poniedziałek

Płatki owsiane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy z majonezem 15/5/15g
kiełki, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony 5/20/20g
herbata owoce lasu 150ml
Mandarynka 100g
mix owoców suszonych 150g
Fasolowa 225ml.
Pierogi z serem białym polane jogurtem naturalnym 150/20g
surówka z marchewki i jabłka z ananasem 110g
kompot 150ml
Bułka ziarnista z masłem, szynka konserwowa 35/5/15g
sałata roszponka, rzepa biała, papryka 5/15/15g
bawarka 150ml
 19.02

wtorek

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
pasta jajeczna ze szczypiorkiem 15g
sałata rzymska, pomidor 5/20g
herbata owoce sadu 150ml
Jabłko 100g Zupa dyniowa 225ml.
Klopsiki wieprzowe w sosie ziołowym 65/20g
ziemniaki 150g
brokuł z wody 120g
sok jabłkowy 150ml
Kasza manna z sokiem malinowym 150ml
herbata z cytryną 150ml
marchewka do gryzienia 15g
20.02

środa

Płatki kukurydziane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
pasta z makreli wędzonej 15g
sałata masłowa, papryka, ogórek świeży 5/20/20g
herbata żurawinowa 150ml
Kiwi 100g Ogórkowa 225ml.
Pieczone pałeczki z kurczaka 120g
ryż naturalny 40g
surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym 120g
sok jabłkowy 150ml
Bułka kajzerka z masłem 35/5g
ser żółty, sałata roszponka 15/5g
rzodkiewka 20g
melisa z cytryną 150ml
21.02

czwartek

Kluski lane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
polędwica sopocka, ser biały w plastrach 15/15g
sałata rukola, pomidor 5/20g
herbata  malinowa 150ml
Banan 100g Jarzynowa 225ml.
Makaron łazanki z mięsem i kapustą 200g
kompot 150ml
Chałka z masłem i miodem 35/5/5g
kakao 150ml.
Marchew do gryzienia 15g
22.02

piątek

Płatki orkiszowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
twarożek z rzodkiewką 15g
pomidor, sałata 20/20/5g
mięta z cytryną 150ml
Melon 100g Szczawiowa z jajkiem 225ml.
Kotlet z ryby panierowany w otrębach 65g
ziemniaki 150g
fasolka szparagowa z wody 120g
kompot 150ml
Ciasto marchewkowe 65g
kakao 150ml
kalarepa do gryzienia 15g
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
25.02

poniedziałek

Płatki Cini minis 15g
na mleku150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, frankfurterki na gorąco z ketchupem 35/5/15/5g
sałata lodowa, pomidorki koktajlowe 5/20g
herbata z czarnej porzeczki 150ml
Winogrono 100g
mix owoców suszonych 150g
Zupa surferino z fasolką szparagową i pomidorami 225ml.
Makaron pełnoziarnisty z serem twarogowym półtłustym i szpinakiem 200g
kalafior z wody 120g
kompot 150ml
Bułka wieloziarnista z masłem 35/5g
szynka wiejska, papryka, kiełki 15/20/5g
herbata z cytryną 150ml.
Rzodkiew do gryzienia 15g
 26.02

wtorek

Płatki wielozbożowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
twarożek z ogórkiem zielonym 15g
sałata masłowa, papryka 5/20g
herbata malinowa 150ml
Mandarynka 100g Kapuśniak ze słodkiej kapusty 225ml.
Kotlet devolay 65g
ziemniaki 150g
surówka z selera i gruszki z jogurtem naturalnym 120g
kompot wieloowocowy 150ml
Kisiel z sokiem malinowym 150ml
herbatniki bezcukrowe 35g.
Marchew do gryzienia 15g
27.02

środa

Zacierki 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybno-brokułowa z jajkiem 35/5/15g
sałata rukola, rzodkiewka 5/20g
melisa z miodem i cytryną 150ml
Mango 100g
kalarepa do gryzienia 50g
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 225ml.
Bitki schabowe w sosie własnym 70/20g
kasza pęczak 40g
sałatka z buraków gotowanych z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką i olejem rzepakowym 120g
kompot wieloowocowy 150ml
Pucharek owocowy z jogurtem naturalnym 150g
chrupki kukurydziane 35g
28.02

czwartek

Kasza manna 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
szynka konserwowa 15g
sałata roszponka, ogórek 5/20g
herbata żurawinowa z dziką różą 150ml
Kiwi 100g Zupa krem z brukselki 225ml.
Leczo z kolorową papryką, cukinią, pomidorami, kiełbasą 120g
ryż naturalny 40g
surówka z kapusty pekińskiej i kapusty czerwonej z zielonym groszkiem 120g
kompot 150ml
Pączek z marmoladą własnej produkcji 100g
mleko 150ml
01.03

piątek

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g
pomidor, rzodkiewka, sałata rzymska 20/20/5g
herbata owoce leśne 150ml
Jabłko 100g Zupa porowa z ziemniakami 225ml.
Fasolka po bretońsku 200g
bułka kajzerka 35g
kalarepa do gryzienia 100g
kompot 150ml
Bułka wrocławska z masłem 35/5g
sałatka ryżowa z rybą i kukurydzą 150g
herbata z cytryną 150ml

* gramatura produktów przed obróbką termiczną

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.