Sierpień
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
12.08 poniedziałek |
|||
Alergeny: | |||
13.08 wtorek |
|||
Alergeny: | |||
14.08
środa |
|||
Alergeny: | |||
15.08 czwartek |
|||
Alergeny: | |||
16.08
piątek |
|||
Alergeny: |
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny.
Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.)
- Zboża zawierające gluten.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Skorupiaki i ich pochodne.
- Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
- Dwutlenek siarki, siarczyny.
- Łubin i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
- Mięczaki.