LIPIEC 2020


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
01.07

środa

  • Płatki gryczane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, karczek pieczony własnej produkcji 35/5/15g,
  • sałata masłowa, pomidor 5/20g,
  • herbata z dziką różą 50ml.
  • Gruszka 100g.
  • Zupa gulaszowa 225ml.
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami 200g,
  • ketchup 5g,
  • napój miętowo-miodowo-imbirowy 150ml.
  • Bułka grahamka z masłem 35/5g,
  • kiełbasa krakowska 15g,
  • sałata rukola, papryka kolorowa 5/15g,
  • herbata porzeczkowa 150ml.
02.07

czwartek

  • Kluski lane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta z makreli wędzonej z cebulką 15g,
  • sałata roszponka, rzodkiewka 5/20g,
  • herbata truskawkowa z pigwą 150ml.
  • Arbuz 100g.
  • Zupa pieczarkowa 225ml.
  • Bitki schabowe w sosie własnym 70/20g,
  • kasza pęczak 40g,
  • sałatka z buraków gotowanych z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką i olejem rzepakowym 120g,
  • kompot wieloowocowy 150ml.
  • Pucharek owocowy z jogurtem naturalnym 150g,
  • ciasteczka owsiane własnego wypieku 35g.
03.07

piątek

  • Płatki ryżowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasztet domowy drobiowy 35/5/15g,
  • sałata masłowa, ogórek świeży 5/20g,
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Truskawki 100g.
  • Zupa kukurydziana 225ml.
  • Ryba po grecku z warzywami 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • bukiet warzyw z wody 120g,
  • kompot jabłkowy z goździkami 150ml.
  • Ryż z musem truskawkowym i bitą śmietaną 150g,
  • herbatka miętowa 150ml.


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
06.07

poniedziałek

  • Kasza manna 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka podsuszana 35/5/15g,
  • sałata masłowa, ogórek małosolny 5/20g,
  • herbata żurawinowa 150ml.
  • Truskawki 100g.
  • Zupa jarzynowa z fasolką szparagową 225ml.
  • Antrykot z piersi indyka 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • kapusta młoda zasmażana z koperkiem 120g,
  • kompot owocowy 150ml.
  • Kisiel cytrynowy z jabłkiem 150ml,
  • chrupki kukurydziane 35g.
07.07

wtorek

  • Płatki owsiane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem 35/5/15g,
  • rzodkiewka 20g,
  • herbata wiśniowa 150ml.
  • Arbuz 100g.
  • Botwinka z ziemniakami 225ml.
  • Leczo z kolorową papryką, pomidorami, cukinią i kiełbasą 120g,
  • ryż naturalny 40g,
  • kompot porzeczkowo-agrestowy 150ml.
  • Kasza manna z musem truskawkowym 150ml,
  • herbata z cytryną 150ml.
08.07

środa

  • Płatki jęczmienne 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony w majeranku 35/5/15g,
  • sałata lodowa, pomidor 5/20g,
  • herbata rumiankowa 150ml.
  • Winogrono 100g.
  • Zupa pomidorowa z makaronem 225ml.
  • Pierogi serowo-truskawkowe 200g
    polane jogurtem naturalnym 20ml,
  • marchew  do gryzienia 100g,
  • kompot rabarbarowy 150ml.
  • Chałka z masłem i miodem 35/5/5g,
  • kakao 150ml.
09.07

czwartek

  • Kluski lane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta z makreli wędzonej z soczewicą 15g,
  • kiełki, ogórek małosolny 5/20g,
  • herbata z pigwą 150ml.
  • Brzoskwinie 100g.
  • Kalafiorowa 225ml.
  • Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym 70/20g,
  • kasza gryczana 40g,
  • surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i jogurtem naturalnym 120g,
  • kompot śliwkowy 150ml.
  • Ciasto piaskowe z rabarbarem własnej produkcji 40g,
  • herbata z cytryną 150ml.
10.07

piątek

  • Płatki CiniMinis 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa 35/5/15g,
  • ogórek świeży, sałata rzymska 20/5g,
  • herbata truskawkowa 150ml.
  • Melon 100g.
  • Zupa szczawiowa z jajkiem 225ml.
  • Ryba dorsz smażony w otrębach pszennych 65g,
  • ziemniaki młode z koperkiem 150g,
  • surówka z kiszone młodej kapusty 120g,
  • kompot wieloowocowy 150ml.
  • Kajzerka z masłem 35/5g,
  • jogurt brzoskwiniowy własnej produkcji 150ml.


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
13.07

poniedziałek

  • Płatki ryżowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g,
  • sałata roszponka, rzodkiewka 5/20g,
  • herbata malinowa 150ml.
  • Jabłko 100g.
  • Zupa brokułowa 225ml.
  • Kotlecik mielony w otrębach 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • mizeria z koperkiem i jogurtem naturalnym 120g,
  • kompot wiśniowy 150ml.
  • Budyń czekoladowy 150ml,
  • biszkopty bezcukrowe 35g.
14.07

wtorek

  • Płatki jaglane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, klops pieczony własnej produkcji 35/5/15g,
  • ogórek małosolny, sałata lodowa 20/5g,
  • herbata owoce lasu 150ml.
  • Arbuz 100g.
  • Krem z marchwi z grzankami 225ml.
  • Pieczone pałeczki z kurczaka w sezamie 120g,
  • ziemniaki 150g,
  • buraczki zasmażane 120g,
  • kompot śliwkowy 150ml.
  • Ciasto piernik własnego wypieku 40g,
  • kawa inka 150ml.
15.07

środa

  • Zacierki 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem,  szynka pieczona własnej produkcji 35/5/15g,
  • sałata masłowa, papryka 5/20g,
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Borówka 100g.
  • Zupa kapuśniak z młodej kapusty 225ml.
  • Makaron z serem białym i polewą jogurtowo-truskawkową 120/40g,
  • surówka z marchwi i ananasa 120g,
  • napój miętowo-miodowy 150ml.
  • Bułka grahamka z masłem, kiełbasa żywiecka drobiowa 35/5/15g,
  • sałata rzymska, pomidor 5/15g,
  • herbata porzeczkowa 150ml.
16.07

czwartek

  • Płatki kukurydziane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta z ryby wędzonej z jajkiem 15g,
  • kiełki, ogórek małosolny 5/20g,
  • herbata żurawinowa 150ml.
  • Morela 100g.
  • Zupa ogórkowa 225ml.
  • Zapiekanka ziemniaczana z warzywami 200g,
  • ketchup 5g,
  • kompot rabarbarowy 150ml.
  • Kajzerka z masłem 35/5g,
  • twarożek waniliowy 15g,
  • herbatka rumiankowa 150ml.
17.07

piątek

  • Kasza manna 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo 35/3/15g,
  • pomidor, sałata rukola 20/5g,
  • herbata owoce sadu 150ml.
  • Nektarynka 100g.
  • Zupa z cukinii 225ml.
  • Klops rybny w sosie pomidorowym 70/20g,
  • ziemniaki 150g,
  • fasolka szparagowa z wody 120g,
  • kompot owocowy 150ml.
  • Racuchy drożdżowe z jabłkiem 65g,
  • herbata z cytryną 150ml.


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
20.07

poniedziałek

  • Płatki jęczmienne 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta z sera białego z pomidorami i rzodkiewką 15g,
  • pomidor, sałata rzymska 20/5g,
  • herbata owoce sadu 150ml.
  • Czereśnie 100g.
  • Zupa dyniowa 225ml.
  • Klopsiki wieprzowe w sosie ziołowym 65/20g,
  • kasza burgur 40g,
  • surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i jogurtem naturalnym 120g,
  • kompot malinowy 150ml.
  • Bułka grahamka z masłem 35/5g,
  • koktajl czekoladowy własnej produkcji 150ml.
21.07

wtorek

  • Płatki kukurydziane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta mięsna z soczewicą 15g,
  • sałata roszponka, papryka kolorowa 5/20g,
  • herbata wiśniowa 150ml.
  • Banan 100g.
  • Zupa kalafiorowa 225ml.
  • Spaghetti z mięsem mieszanym, sosem bolognese i posypane serem żółtym 200g,
  • sałata lodowa z sosem winegret 110g,
  • kompot śliwkowy 150ml.
  • Galaretka owocowa 150g,
  • herbatniki bezcukrowe 35g.
22.07

środa

  • Płatki gryczane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, frankfurterki na gorąco, ketchup 35/5/15/5g,
  • sałata masłowa, ogórek kiszony 5/20g,
  • herbata z dziką różą 150ml.
  • Nektarynka 100g.
  • Rosół z makaronem nitki 225ml.
  • Kotlet z jaj smażony w otrębach 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • brokuł z wody 120g,
  • napój miętowo-cytrynowy 150ml.
  • Bułka kajzerka z masłem, szynka pieczona własnej produkcji 35/5/15g,
  • sałata lodowa, rzodkiewka 5/15g,
  • herbata owoce lasu 150ml.
23.07

czwartek

  • Kasza jaglana 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem 35/5/15g,
  • papryka, sałata roszponka 20/5g,
  • herbata rumiankowa 150ml.
  • Jabłko 100g.
  • Zupa zacierkowa 225ml.
  • Paluszki rybne smażone w płatkach kukurydzianych 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • surówka wielowarzywna 120g,
  • kompot truskawkowy 150ml.
  • Sernik na zimno z owocami 40g,
  • kakao 150ml.
24.07

piątek

  • Płatki ryżowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, paprykarz 35/5/15g,
  • ogórek kiszony 20g,
  • herbata poziomkowa 150ml.
  • Śliwka 100g.
  • Krupnik z kaszy jęczmiennej 225ml.
  • Gołąbki w sosie pomidorowym 65/20g,
  • ziemniaki 150g,
  • kompot porzeczkowo-rabarbarowy 150ml.
  • Jabłko smażone w cieście naleśnikowymi 150g,
  • herbata z cytryną 150ml.


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
27.07

poniedziałek

  • Płatki CiniMinis 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • ser biały w plastrach 15g,
  • bazylia, pomidor 5/20g,
  • herbata z czarnej porzeczki 150ml.
  • Morela 100g.
  • Zupa z zielonego groszku 225ml.
  • Kotlet devolay 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • surówka z selera z gruszką i jogurtem naturalnym 120g,
  • kompot wieloowocowy 150ml.
  • Bułka wrocławska z masłem 35/5g,
  • pasta jajeczna ze szczypiorkiem 15g,
  • papryka 15g,
  • herbata z cytryną 150ml.
28.07

wtorek

  • Kasza manna 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • polędwica sopocka 15g,
  • sałata rzymska, papryka 5/20g,
  • herbata żurawinowa z dziką różą 150ml.
  • Czereśnie 100g.
  • Barszcz ukraiński 225ml.
  • Sycący kolorowy kociołek (wieprzowina, cukinia, cebula, fasolka szparagowa) 80g,
  • makaron zbożowy penne 40g,
  • ogórek małosolny 120g,
  • kompot rabarbarowy 150ml.
  • Placki ziemniaczane 65g,
  • herbata poziomkowa 150ml.
29.07

środa

  • Płatki kukurydziane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, filet z indyka pieczony w ziołach 35/5/15g,
  • bazylia, rzodkiewka 5/20g,
  • herbata owoce lasu 150ml.
  • Arbuz 100g.
  • Zupa z czerwonej soczewicy 225ml.
  • Naleśniki z powidłami śliwkowymi polane jogurtem naturalnym 150/30g,
  • mix warzyw do gryzienia 100g,
  • kompot truskawkowy 150ml.
  • Bułka grahamka z masłem 35/5g,
  • kiełbaski pieczone, ketchup 15/5g,
  • pomidorki koktajlowe 20g,
  • herbata z cytryną 150ml.
30.07

czwartek

  • Płatki owsiane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z halibuta wędzonego z pomidorami suszonymi 35/5/15g,
  • kiełki, papryka 5/20g,
  • herbata wiśniowa 150ml.
  • Gruszka 100g.
  • Zupa szpinakowa 225ml.
  • Kaszotto z mięsem wołowo-wieprzowym, warzywami i kukurydzą, polane sosem pieczarkowym 180/20g,
  • surówka z cykorii, jabłkiem i ogórkiem kiszonym 120g,
  • kompot rabarbarowy 150ml.
  • Kasza jaglana z musem truskawkowym 150ml,
  • herbata malinowa 150ml.
31.07

piątek

  • Zacierki 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g,
  • sałata masłowa, ogórek zielony 5/20g,
  • herbata z lipą 150ml.
  • Śliwka 100g.
  • Zupa jarzynowa 225ml.
  • Kotlet z ryby z ciecierzycą 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • bukiet warzyw z wody 120g,
  • napój miętowo-miodowy 150ml.
  • Ciasto zebra własnego wypieku 40g,
  • mleko 150ml.



* gramatura produktów przed obróbką termiczną

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.