MARZEC 2020


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
02.03

poniedziałek

  • Płatki owsiane 15g
    namleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, ser mozzarella 35/5/15/5g
  • bazylia, pomidor, rzodkiewka 5/20/20g
  • herbata malinowa 150ml
  • Mango 100g.
  • Mix owoców suszonych 50g
  • Zupa z zielonego groszku 225ml.
  • Potrawka z kurczaka w jarzynach 120g
  • ryż naturalny 40g
  • surówka z kapusty pekińskiej z papryką kolorową, oliwkami i sosem vinegret 120g
  • kompot porzeczkowy 150ml
  • Budyń waniliowy z owocami 150ml
  • ciasteczka owsiane bezcukrowe 35g
  • kalarepa do gryzienia 15g
03.03

wtorek

  • Kluski lane 15g
  • na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
  • jajecznica ze szczypiorkiem 15g
  • sałata rukola, papryka, pomidorki koktajlowe 5/20/20g
  • herbata żurawinowa z dziką różą 150ml
  • Banan 100g
  • Barszcz biały 225ml.
  • Kotlet schabowy 65g
  • ziemniaki 150g
  • buraczki zasmażane 120g
  • kompot jabłkowy 150ml
  • Bułeczka maślana 35/5g
  • jogurt truskawkowy własnej produkcji 150ml
04.03

środa

  • Płatki jęczmienne 15g
  • na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, frankfurterki na gorąco 35/5/15g
  • sałata rukola, ogórek świeży, rzodkiewka 5/20/20g
  • herbata owoce lasu 150ml
  • Mandarynka 100g
  • Zupa fasolowa 225ml.
  • Pierogi z serem białym polane jogurtem naturalnym 200g
  • surówka z marchewki i jabłka z ananasem 120g
  • napój miętowo-miodowo-cytrynowy 150ml
Bułka ziarnista z masłem 35/5g
karczek pieczony własnej produkcji 15g
sałata roszponka, rzepa biała, papryka 5/15/15g
bawarka 150ml
05.03

czwartek

  • Płatki kukurydziane 15g
  • na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
  • pasta z trewala wędzonego z cebulka 15g
  • kiełki, ogórek kiszony 5/20g
  • herbata truskawkowa 150ml
  • Kiwi 100g
  • Zacierkowa 225ml.
  • Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym 63/20g
  • kasza gryczana 40g
  • surówka z cykorii z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą i olejem rzepakowym 120g
  • kompot malinowy 150ml
  • Racuchy drożdżowe z jabłkiem 65g
  • herbata rumiankowa 150ml
06.03

piątek

  • Płatki orkiszowe 15g
  • na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony własnej produkcji 35/5/15g
  • sałata masłowa, rzodkiewka, pomidor 5/20/20g
  • mięta z cytryną i miodem 150ml
  • Melon 100g
  • Kapuśniak z kiszonej kapusty 225ml.
  • Kotlet z ryby z ciecierzycą panierowany w otrębach pszennych 65g
  • ziemniaki 150g
  • fasolka szparagowa z wody 120g
  • kompot wieloowocowy 150ml
  • Ciasto piaskowe własnego wypieku 40g
  • kawa inka 150ml.
  • Marchew do gryzienia 15g


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
09.03

poniedziałek

  • Płatki CiniMinis 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g
  • sałata rukola, ogórek kiszony-zielony 5/20/20g
  • herbata owoce leśne 150ml.
  • Pomarańcza 100g.
  • Mix owoców suszonych 50g
  • Zupa szpinakowa 225ml.
  • Kotlecik mielony wieprzowo-drobiowy 65g
  • ziemniaki 150g
  • surówka z czerwonej kapusty z cebulką 120g
  • kompot truskawkowy 150ml
  • Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem 150g
  • chrupki kukurydziane 35g
10.03

wtorek

  • Płatki jaglane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
  • jajko na twardo 15g
  • kiełki, papryka, rzodkiewka 5/20/20g
  • herbata poziomkowa 150ml.
  • Gruszka 100g
  • Ogórkowa 225ml.
  • Pieczone udziki z kurczaka w sezamie 120g
  • ryż paraboliczny 40g
  • marchewka zasmażana 120g
  • napój zimowy 150ml
  • Chałka z masłem i powidłami jabłkowymi 35/5/5g
  • kakao 150ml.
  • Kalarepa do gryzienia 15g
11.03

środa

  • Płatki gryczane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony 35/5/15g
  • sałata rzymska, pomidor, ogórek kiszony 5/20/20g
  • herbata z dziką różą 150ml
  • Mango 100g
  • Zupa gulaszowa z ziemniakami 225ml.
  • Kopytka okraszone skraweczkami i cebulką 200g
  • mix warzyw 100g
  • kompot wieloowocowy 150ml
  • Bułka wieloziarnista z masłem 35/5g
  • filet z indyka pieczony własnej produkcji 15g
  • sałata masłowa, papryka 5/15g
  • herbata z cytryną 150ml
12.03

czwartek

  • Kasza manna 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem(35/5g
  • pasta z makreli wędzonej z kaparami 15g
  • sałata lodowa, rzodkiewka 5/20g
  • herbata owoce sadu 150ml.
  • Jabłko 100g
  • Zupa kalafiorowa 225ml.
  • Fasolka po bretońsku 200g
  • bułka kajzerka 35g
  • kalarepa do gryzienia 100g
  • kompot śliwkowy 150ml
  • Bułka wrocławska z masłem 35/5g
  • sałatka ryżowa (ryż naturalny, szynka konserwowa, papryka, fasola czerwona, jogurt naturalny) 150g
  • herbata z czarnej porzeczki 150ml
13.03

piątek

  • Płatki orkiszowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką 35/5/15g
  • sałata roszponka, pomidor 5/20g
  • herbata malinowa z pigwą 150ml
  • Winogrono 100g
  • Zupa szczawiowa z jajkiem 225ml.
  • Paluszki rybne 65g
  • ziemniaki 150g
  • bukiet warzyw z wody 120g
  • kompot jabłkowy z goździkami 150ml
  • Galaretka owocowa 150g
  • biszkopty bezcukrowe 35g
  • marchew do gryzienia 15g


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
16.03

poniedziałek

  • Płatki zbożowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
  • kiełbasa krakowska 15g
  • sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży 5/20/20g
  • herbata malinowa z kardamonem 150ml
  • Melon 100g.
  • Mix owoców suszonych 50g
  • Zupa pomidorowa z ryżem 225ml.
  • Antrykot z piersi indyka 65g
  • ziemniaki 150g
  • marchewka mini z wody 120g
  • kompot owocowy 150ml
  • Bułka orkiszowa z masłem 35/5g
  • twarożek brzoskwiniowy własnej produkcji 15g
  • herbata wiśniowa 150ml
17.03

wtorek

  • Zacierki 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g
  • sałata rukola, rzepa biała, papryka 5/20/20g
  • herbata z cytryną 150ml
  • Kiwi 100g
  • Zupa jarzynowa z fasolką szparagową 225ml.
  • Klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym 70/20g
  • kasza gryczana 40g
  • surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym 120g
  • kompot śliwkowo-porzeczkowy 150ml
  • Ciasto murzynek własnego wypieku 40g
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Marchew do gryzienia 15g
18.03

środa

  • Płatki ryżowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser biały w plastrach 35/5/15g
  • bazylia, papryka, ogórek 5/20/20g
  • herbata miętowa z cytryną 150ml
  • Winogrono 100g
  • Zupa z omielanego groszku łuskanego 225ml.
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i pieczarkami 200g
  • ogórek kiszony 120g
  • kompot jabłkowy 150ml
  • Bułka kajzerka z masłem, pasztet domowy drobiowy 35/5/15g
  • sałata masłowa, rzodkiewka, ogórek świeży 5/15/15g
  • herbata z pigwą 150ml
19.03

czwartek

  • Kluski lane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby wędzonej z ciecierzycą 35/5/15g
  • kiełki, pomidorki koktajlowe 5/20g
  • herbata z dziką różą 150ml
  • Banan 100g
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 225ml.
  • Gulasz z biodrówki wieprzowej w sosie własnym 70/20g
  • kluski śląskie 40g
  • surówka z selera i gruszki z jogurtem naturalnym 120g
  • napój zimowy z pomarańczą i kardamonem 150ml
  • Ryż z prażonym jabłkiem i cynamonem z musem jogurtowym 150/20g
  • herbata żurawinowa150ml
  • kalarepa do gryzienia 15g
20.03

piątek

  • Kasza jaglana 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z oliwkami zielonymi 35/5/15g
  • sałata roszponka, pomidor, rzodkiewka 5/20/20g
  • herbata rumiankowa 150ml
  • Jabłko 100g
  • Krem z dyni z grzankami 225ml.
  • Dorsz smażony w płatkach kukurydzianych 65g
  • ziemniaki 150g
  • surówka z kiszonej kapusty z marchewką 120g
  • kompot truskawkowy 150ml
  • Pucharek owocowy 150g
  • chrupki kukurydziane 35g


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
23.03

poniedziałek

  • Płatki jęczmienne 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy z soczewicą 35/5/15g
  • sałata rukola, papryka, pomidor 5/20/20g
  • herbata wiśniowa 150ml
  • Mandarynka 100g.
  • Mix owoców suszonych 50g
  • Krupnik z kaszy jęczmiennej 225ml.
  • Strogonow z indyka z pieczarkami, cebulą i warzywami 150ml
  • ryż naturalny 40g
  • kalarepa do gryzienia 100g
  • kompot wieloowocowy 150ml
  • Placki ziemniaczane 65g
  • herbata z cytryną 150ml
24.03

wtorek

  • Płatki kukurydziane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa 35/5/15g
  • sałata masłowa, papryka kolorowa, rzodkiew biała 5/20/20g
  • herbata malinowa 150ml
  • Banan 100g
  • Zupa porowa 225ml.
  • Makaron łazanki z mięsem mieszanym i kapustą 200g
  • kompot porzeczkowo-aroniowy 150ml
  • Rogalik maślany z masłem 35/5g
  • kisiel owocowy do picia 150ml
  • marchew do gryzienia 15g
25.03

środa

  • Płatki gryczane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g
  • sałata rzymska, papryka, rzepa biała 5/20/20g
  • herbata z dziką różą 150ml
  • Gruszka 100g
  • Rosół z makaronem nitki 225ml.
  • Kotlet z jaj smażony w otrębach 65g
  • ziemniaki 150g
  • kalafior z wody 120g
  • napój miętowo-cytrynowy 150ml
  • Bułka orkiszowa z masłem, schab pieczony własnej produkcji 35/5/15g
  • sałata lodowa, ogórek kiszony-świeży 5/15/15g
  • herbata owoce lasu 150ml
26.03

czwartek

  • Płatki ryżowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
  • pasta z halibuta wędzonego z pomidorami suszonymi 15g
  • kiełki, rzodkiewka 5/20g
  • herbata poziomkowa 150ml
  • Jabłko 100g
  • Krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym 225ml.
  • Gołąbki w sosie pomidorowym 120/25g
  • kompot truskawkowy 150ml
  • Budyń jaglany z musem malinowym 150ml
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Kalarepa do gryzienia 15g
27.03

piątek

  • Zacierki 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem 35/5/15g
  • pomidor, ogórek kiszony, sałata roszponka 20/20/5g
  • melisa z cytryną 150ml
  • Melon 100g
  • Zupa brokułowa 225ml.
  • Ryba po grecku z warzywami 65/20g
  • ziemniaki 150g
  • kompot owocowy 150ml
  • Bułka kajzerka z masłem 35/5g
  • koktajl czekoladowy własnej produkcji 150ml


Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
30.03

poniedziałek

  • Płatki wielozbożowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka 35/5/15g
  • rzodkiewka, papryka, sałata masłowa 20/20/5g
  • herbata wiśniowa 150ml
  • Mandarynka 100g.
  • Mix owoców suszonych 50g
  • Zupa pieczarkowa 225ml.
  • Kurczak  w sosie słodko-kwaśnym 70/20g
  • makaron zbożowy penne 40g
  • surówka colesław 120g
  • kompot jabłkowy 150ml
  • Bułka grahamka z szynką i serem żółtym na ciepło z ketchupem 35/5/15/15g
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Marchew do gryzienia 15g
31.03

wtorek

  • Kasza manna 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z awokado 35/5/15g
  • kiełki, ogórek świeży 5/20g
  • herbata czarna porzeczka z pigwą 150ml
  • Winogrono 100g
  • Barszcz ukraiński 225ml.
  • Bitki wołowe w sosie ziołowym 70/20g
  • kasza burgur 40g
  • sałatka szwedzka ogórek kiszony, marchew, cebula, kukurydza, olej rzepakowy) 120g
  • napój zimowy 150ml
  • Jabłko smażone w cieście naleśnikowym 150g
  • herbata miętowa z miodem 150ml
 

środa

 

czwartek

 

piątek



* gramatura produktów przed obróbką termiczną

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.