WRZESIEŃ 2019

 

Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
02.09

poniedziałek

Płatki owsiane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką 35/5/15g
kiełki, pomidor 5/20g
herbata owoce sadu 150ml
Śliwka 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Zupa pomidorowa z ryżem 225ml.
Udko pieczone z kurczaka w sezamie 120g
ziemniaki 150g
surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i sosem vinegret 120g
kompot wieloowocowy 150ml
Chałka z masłem i miodem 35/5/5g
bawarka 150ml.
Marchew do gryzienia 15g
03.09

wtorek

Płatki ryżowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem 35/5/15g
sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, rzepa biała 5/20/20g
herbata malinowa 150ml
Nektarynka 100g Zupa kalafiorowa 225ml.
Kotlet schabowy 65g
ziemniaki 150g
marchewka zasmażana z groszkiem 120g
kompot wieloowocowy 150ml
Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem 150ml
biszkopty bezcukrowe 35g.
Kalarepa do gryzienia 15g
04.09

środa

Kasza manna 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska 35/5/15g
rzodkiewka, pomidor, sałata masłowa 20/20/5g
herbata żurawinowa 150ml
Jabłko 100g Zupa z czerwonej soczewicy 225ml.
Makaron z serem polany musem truskawkowym 200g
kompot rabarbarowy 150ml
Bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska 35/5/15g
sałata rzymska, papryka, ogórek świeży 5/15/15g
herbata z cytryną 150ml
05.09

czwartek

Kluski lane 15g
na mleku 150ml. Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
pasta z makreli wędzonej z suszonymi pomidorami 15g
sałata roszponka, papryka 5/20g
mięta z cytryną 150ml
Banan 100g Barszcz ukraiński z ziemniakami 225ml.
Gulasz z biodrówki wieprzowej z warzywami 70/20g
kasza gryczana 40g
sałatka szwedzka (ogórek kiszony, marchewka, cebula, olej rzepakowy) 120g
kompot śliwkowy 150ml
Bułka wieloziarnista z masłem 35/5g
jogurt malinowy własnej produkcji 150ml.
Marchew młoda do gryzienia 15g.
06.09

piątek

Płatki CiniMinis 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, schab własnej produkcji 35/5/15g
sałata lodowa, ogórek małosolny 5/20g
herbata wiśniowa 150ml
Arbuz 100g Zupa zacierkowa 225ml.
Ryba dorsz smażony w otrębach 65g
ziemniaki 150g
fasolka szparagowa z wody 120g
kompot owocowy 150ml
Ciasto marchewkowe własnej produkcji 40g
herbata malinowa 150ml
kalarepa do gryzienia 15g
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
09.09

poniedziałek

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g
sałata rzymska, rzodkiewka, ogórek małosolny 5/20/20g
herbata z dziką różą 150ml
Brzoskwinia 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Barszcz biały z ziemniakami 225ml.
Leczo z kolorową papryką, pomidorami, cukinią i kiełbasą 120g
ryż naturalny 40g
kompot wiśniowo-agrestowy 150ml
Budyń waniliowy z musem malinowym 150ml
chrupki kukurydziane 35g
kalarepa do gryzienia 15g
10.09

wtorek

Płatki orkiszowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
kiełbasa żywiecka sucha 15g
sałata masłowa, pomidor, rzodkiew biała 5/20/20g
herbata truskawkowa 150ml
Winogrono 100g Zupa brokułowa 225ml.
Kotlet pożarski z natką pietruszki 65g
ziemniaki 150g
buraczki zasmażane 120g
kompot rabarbarowy 150ml
Rogalik maślany 100g
twarożek waniliowy własnej produkcji z borówką 15g
herbata rumiankowa z miodem 150ml
11.09

środa

Zacierki 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby wędzonej z jajkiem 35/5/15g
kiełki, papryka kolorowa 5/20g
herbata malinowa 150ml
Arbuz 100g Zupa z omielanego groszku łuskanego 225ml.
Zapiekanka makaronowa z warzywami i pieczarkami 200g
ogórek małosolny 120g
kompot porzeczkowy 150ml
Bułka kajzerka z masłem, filet z indyka własnej produkcji pieczony w ziołach 35/5/15g
sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka 5/15/15g
herbata owoce leśne 150ml
12.09

czwartek

Płatki jaglane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
jajko na twardo ze szczypiorkiem 15g
sałata roszponka, ogórek świeży, pomidor 5/20/20g
herbata z dziką różą 150ml
Banan 100g Ogórkowa z ziemniakami 225ml.
Gołąbki w sosie pomidorowym 65/25g
ryż naturalny 40g
kompot śliwkowy 150ml
Kasza manna z musem truskawkowy 150g
herbata z cytryną 150ml.
Marchew do gryzienia 15g
13.09

piątek

Płatki zbożowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy domowy 35/5/15g
sałata rukola, papryka, rzodkiewka 5/20/20g
herbata owoce leśne 150ml
Jabłko 100g Krupnik z kaszy jęczmiennej 225ml.
Paluszki rybne 65g
ziemniaki 150g
kalafior  z wody 120g
kompot wieloowocowy 150ml
Bułka wrocławska z masłem 35/5g
koktajl czekoladowy na mleku 150g.
Kalarepa do gryzienia 15g
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
16.09

poniedziałek

Płatki ryżowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem 15g
rzodkiewka, pomidor, bazylia 20/20/5g
mięta z cytryną 150ml
Winogrono 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Kapuśniak z młodej kapusty 225ml.
Antrykot z piersi kurczaka 65g
ziemniaki 150g
mizeria z jogurtem naturalnym 120g
kompot jabłkowy 150ml
Ryż z pieczonym jabłkiem i cynamonem 150g
herbata z cytryną 150ml
17.09

wtorek

Płatki owsiane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
ser biały w plastrach 15g
kiełki, ogórek świeży-małosolny 5/20/20g
herbata czarna porzeczka z cytryną 150ml
Nektarynka 100g Zupa dyniowa 225ml.
Eskalopki wieprzowe w sosie koperkowym 65/20g
makaron wielozbożowy penne 40g
surówka z kapusty włoskiej z papryką, kukurydzą i natką pietruszki 120g
kompot śliwkowy 150ml
Galaretka owocowa 150g
herbatniki bezcukrowe 35g
marchew do gryzienia 15g
18.09

środa

Kasza manna 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta  z makreli wędzonej z soczewicą 35/5/15g
sałata masłowa, rzodkiew biała, papryka 5/20/20g
herbata żurawinowa 150ml
Arbuz(100g Zupa szczawiowa z jajkiem 225ml.
Naleśniki z serem białym polane jogurtem naturalnym 150/30g
napój miętowo-miodowo-imbirowy 150ml.
Słupki kalarepy do gryzienia 15g
Bułka orkiszowa z masłem, szynka pieczona własnej produkcji 35/5/15g
sałata roszponka, pomidor 5/15g
herbata owoce sadu 150ml
19.09

czwartek

Kluski lane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na masełku ze szczypiorkiem 35/5/15g
sałata rzymska, pomidorki koktajlowe 5/20g
herbata malinowa 150ml
Jabłko 100g Krem z cukinii z grzankami 225ml.
Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym 70/20g
kluski śląskie 40g
surówka wielowarzywna 120g
kompot rabarbarowy 150ml
Chałka z masłem 35/5g
kakao 150ml.
Mix warzyw do gryzienia 15g
20.09

piątek

Płatki jaglane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa 35/5/15g
papryka, ogórek świeży, sałata rukola 20/20/5g
herbata z dzikiej róży z porzeczką 150ml
Gruszka 100g Zupa pieczarkowa 225ml.
Kotlet z ryby z ciecierzycą 65g
ziemniaki 150g
surówka z kiszonej kapusty z cebulką i olejem rzepakowym 120g
kompot owocowy 150ml
Bułka z ziarnem i masłem 35/5g
sałatka ryżowa (ryż, ananas, kukurydza, ser żółty, szynka konserwowa, jogurt naturalny) 35g
melisa z cytryną 150ml
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
23.09

poniedziałek

Płatki kukurydziane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella w plasterkach 35/5/15g
rzepa biała, pomidor, sałata rukola 20/20/5g
herbata z dziką różą 150ml
Morela 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Zupa porowa 225ml.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 70/20g
ryż paraboliczny 40g
surówka colesław 120g
kompot owocowy 150ml
Racuchy drożdżowe z jabłkiem 65g
herbata z cytryną 150ml
24.09

wtorek

Zacierki 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo 35/5/15g
sałata roszponka, papryka, rzodkiewka 5/20/20g
herbata wiśniowa 150ml
Brzoskwinia 100g Zupa jarzynowa z fasolki szparagowej 225ml.
Mielony wieprzowy z otrębami 65g
ziemniaki 150g
surówka z buraczków czerwonych z jabłkiem 120g
napój miodowo-cytrynowy 150ml
Bułka kajzerka z masłem 35/5g
jogurt bananowy własnej produkcji 150ml
kalarepa 15g
25.09

środa

Płatki jęczmienne 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby z ogórkiem kiszonym i cebulką 35/5/15g
kiełki, rzodkiew 5/20g
herbata owoce lasu 150ml
Arbuz 100g Rosół z makaronem nitki 225ml.
Kotlet serowo-ziemniaczany z sosem pomidorowym 150/20g
surówka z marchwi i jabłka 120g
kompot agrestowy 150ml
Bułka kajzerka z masłem, schab pieczony własnej produkcji 35/5/15g
sałata rzymska, papryka 5/15g
herbata owocowa 150ml
26.09

czwartek

Płatki gryczane 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
twarożek z awokado 15g
bazylia, ogórek małosolny 5/20g
herbata z cytryną 150ml
Gruszka 100g Barszcz czerwony 225ml.
Krokiety z mięsem i kapustą 200g
surówka z ogórka małosolnego z cykorią i marchewką 120g
kompot rabarbarowy 150ml
Bułeczka maślana 35/5g
kisiel owocowy do picia 150g
marchew do gryzienia 15g
27.09

piątek

Płatki orkiszowe 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska 35/5/15g
sałata lodowa, ogórek kiszony, pomidor 5/20/20g
herbata malinowa 150ml
Jabłko 100g Zupa koperkowa z ryżem 225ml.
Ryba po grecku z warzywami 65/40g
ziemniaki 150g
kompot wieloowocowy 150ml
Ciasto piaskowe ze śliwką własnej produkcji 40g
mleko 150ml
kalarepa do gryzienia 15g
Data Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
30.09

poniedziałek

Kasza manna 15g
na mleku 150ml.
Pieczywo mieszane z masłem 35/5g
jajecznica ze szczypiorkiem 15g
sałata masłowa, papryka, pomidor 5/20/20g
mięta z cytryną i  miodem 150ml
Nektarynka 100g.
Mix owoców suszonych 150g
Zupa szpinakowa 225ml.
Strogonow z indyka z pieczarkami i warzywami 180g
kasza jęczmienna 40g
surówka z czerwonej kapusty z cebulką i olejem rzepakowym 120g
kompot wiśniowy 150ml
Placki ziemniaczane 65g
herbata z cytryną 150ml
 

wtorek

 

środa

 

czwartek

 

piątek

* gramatura produktów przed obróbką termiczną

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.