Wrzesień 2020


Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 

poniedziałek

- - -
01.09

wtorek

  • Płatki ryżowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony w majeranku 35/5/15g,
  • pomidor, rzepa biała 20/20g,
  • herbata malinowa 150ml.
  • Kotlet schabowy 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • kapusta zasmażana z koperkiem 120g,
  • kompot porzeczkowo-agrestowy 150ml.
  • Nektarynka 100g,
  • mix owoców suszonych 150g.
  • Zupa kalafiorowa225ml.
  • Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem 150ml,
  • biszkopty bezcukrowe 35g.
  • Kalarepa/ mix do gryzienia 15g.
 02.09

środa

  • Kluski lane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem 35/5/15g,
  • kiełki, papryka kolorowa 5/20g,
  • herbata rumiankowa 150ml.
  • Łazanki jarskie z brokułami i pieczarką, posypane żółtym serem 200g,
  • marchew do gryzienia 100g,
  • kompot rabarbarowy 150ml.
  • Winogrono 100g.
  • Barszcz ukraiński 225ml.
  • Bułka wieloziarnista z masłem 35/5g,
  • filet z indyka pieczony w ziołach 15g,
  • sałata lodowa, ogórek kiszony 5/15g,
  • herbata z cytryną 150ml.
 03.09

czwartek

  • Płatki owsiane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta z makreli wędzonej z suszonymi pomidorami 15g,
  • sałata roszponka, rzodkiewka 5/20g,
  • herbata z pigwą 150ml.
  • Udziki pieczone w sezamie 120g,
  • ryż naturalny 40g,
  • surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i z sosem vinegret 120g,
  • kompot wieloowocowy 150ml.
  • Śliwka 100g.
  • Zupa zacierkowa 225ml.
  • Chałka z masłem i miodem 35/5/5g,
  • bawarka 150ml.
  • Kalarepa do gryzienia 15g.
 04.09

piątek

  • Płatki CiniMinis 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, twarożek śmietankowy z ogórkiem zielonym 35/5/15g,
  • bazylia 5g,
  • herbata truskawkowa 150ml.
  • Ryba dorsz smażony w otrębach pszennych 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • fasolka szparagowa z wody 120g,
  • kompot porzeczkowy 150ml.
  • Arbuz 100g.
  • Pomidorowa z makaronem 225ml.
  • Ciasto marchewkowe własnej produkcji 40g,
  • herbata miętowa z cytryną 150ml.
  • Marchew/ mix do gryzienia 15g.


Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 07.09

poniedziałek

  • Płatki jęczmienne 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • ser żółty 15g,
  • sałata rzymska, papryka, ogórek małosolny 5/20/20g,
  • herbata z dziką różą 150ml.
  • Leczo z kolorową papryką, pomidorami, cukinią i kiełbasą 120g,
  • ryż naturalny 40g,
  • kompot wieloowocowy 150ml.
  • Morela 100g,
  • mix owoców suszonych 150g.
  • Barszcz biały z ziemniakami 225ml.
  • Budyń czekoladowy 150ml,
  • wafle kukurydziano-ryżowe 35g.
  • Marchew do gryzienia 15g.
 08.09

wtorek

  • Kasza manna 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta humus 15g,
  • kiełki, pomidor 5/20g,
  • herbata żurawinowa 150ml.
  • Kotlet pożarski z natką pietruszki 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • buraczki zasmażane 120g,
  • napój miodowo-miętowo-cytrynowy 150ml.
  • Gruszka 100g.
  • Zupa brokułowa 225ml.
  • Rogalik maślany 100g,
  • twarożek waniliowy własnej produkcji z borówką 15g,
  • herbata poziomkowa 150ml.
  • Kalarepa/mix do gryzienia 15g.
 09.09

środa

  • Zacierki 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, karczek  pieczony w ziołach 35/5/15g,
  • sałata masłowa, rzodkiewka, ogórek świeży 5/20/20g,
  • herbata owoce lasu 150ml.
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami 200g,
  • ketchup 5g,
  • kompot rabarbarowy 150ml.
  • Arbuz 100g.
  • Zupa z omielonego groszku łuskanego 225ml.
  • Bułka grahamka z masłem 35/5g,
  • jajko na twardo 15g,
  • pomidor, sałata lodowa 15/5g,
  • herbata wiśniowa 150ml.
  • Marchew/mix do gryzienia 15g.
 10.09

czwartek

  • Płatki jaglane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z halibuta wędzonego z cebulką 35/5/15g,
  • kiełki, papryka kolorowa 5/20g,
  • herbata malinowa 150ml.
  • Gołąbki w sosie pomidorowym 65/25g,
  • ziemniaki 150g,
  • kompot śliwkowy 150ml.
  • Winogrono 100g.
  • Ogórkowa z ryżem 225ml.
  • Kasza manna z musem truskawkowym 150ml,
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Kalarepa do gryzienia 15g.
 11.09

piątek

  • Płatki kukurydziane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy domowy 35/5/15g,
  • sałata roszponka, ogórek kiszony 5/20g,
  • herbata z lipą 150ml.
  • Paluszki rybne 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • surówka z kiszonej kapusty z marchewką 120g,
  • kompot owocowy 150ml.
  • Jabłko 100g.
  • Krupnik z kaszy jęczmiennej 225ml.
  • Bułka wrocławska z masłem 35/5g,
  • jogurt brzoskwiniowy własnej produkcji 150ml.
  • Marchew/mix do gryzienia 15g.


Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
14.09

poniedziałek

  • Płatki ryżowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem 15g,
  • rzodkiewka, ogórek świeży, sałata roszponka 20/20/5g,
  • mięta z cytryną 150ml.
  • Antrykot z piersi kurczaka w panierce kukurydzianej 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • mizeria z jogurtem naturalnym 120g,
  • kompot śliwkowy 150ml.
  • Borówka 100g,
  • mix owoców suszonych 150g.
  • Zupa jarzynowa z fasolki szparagowej 225ml.
  • Ryż z prażonym jabłkiem i cynamonem 150g,
  • herbata truskawkowa 150ml.
  • Marchew/mix do gryzienia 15g.
15.09

wtorek

  • Płatki gryczane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • ser biały w plastrach 15g,
  • bazylia, pomidor 5/20g,
  • herbata owoce leśne 150ml.
  • Eskalopki wieprzowe w sosie koperkowym 65/20g,
  • makaron wielozbożowy penne 40g,
  • surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą, marchewką i papryką 120g,
  • kompot jabłkowo-gruszkowy 150ml.
  • Brzoskwinia 100g.
  • Zupa dyniowa 225ml.
  • Galaretka owocowa 150g,
  • chrupki kukurydziane 35g.
  • Kalarepa do gryzienia 15g.
16.09

środa

  • Kluski lane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony 35/5/15g,
  • sałata masłowa, papryka 5/20g,
  • herbata czarna porzeczka 150ml.
  • Naleśniki z powidłami śliwkowymi, polane jogurtem naturalnym 150/30g,
  • napój miętowo-cytrynowy 150ml.
  • Śliwka 100g.
  • Zupa szczawiowa z jajkiem 225ml.
  • Bułka orkiszowa z masłem, polędwica sopocka 35/5/15g,
  • sałata lodowa, rzepa biała 5/15g,
  • herbata owoce sadu 150ml.
17.09

czwartek

  • Kasza manna 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna 35/5/15g,
  • kiełki, pomidorki koktajlowe 5/20g,
  • herbata poziomkowa 150ml.
  • Kotlet z ryby z ciecierzycą 65g,
  • ziemniaki 150g,
  • kalafior z wody 120g,
  • kompot rabarbarowy 150ml.
  • Gruszka 100g.
  • Zupa pieczarkowa 225ml.
  • Ciasto piaskowe ze śliwką 40g,
  • kakao 150ml.
  • Marchew do gryzienia 15g.
18.09

piątek

  • Płatki jęczmienne 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, paprykarz własnej produkcji 35/5/15/5g,
  • rzodkiewka 20g,
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Pieczeń rzymska w sosie własnym 70/20g,
  • kluski śląskie 40g,
  • surówka wielowarzywna 120g,
  • kompot owocowy 150ml.
  • Jabłko 100g.
  • Krem z cukinii z grzankami 225ml.
  • Kajzerka z masłem 35/5g,
  • sałatka ryżowa (ryż, ananas, kukurydza, ser żółty, szynka konserwowa, jogurt naturalny) 35g,
  • melisa z cytryną 150ml.
  • Kalarepa/ mix do gryzienia 15g.


Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
21.09

poniedziałek

  • Płatki zbożowe 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem 35/5/15g,
  • sałata rukola, pomidor 5/20g,
  • herbata poziomkowa 150ml.
  • Potrawka z kurczaka w jarzynach 70/20g,
  • ryż paraboliczny 40g,
  • surówka colesław 120g,
  • kompot porzeczkowy 150ml.
  • Gruszka 100g,
  • mix owoców suszonych 150g.
  • Zupa porowa 225ml.
  • Racuchy drożdżowe z jabłkiem 65g,
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Marchew/mix do gryzienia 15g.
22.09

wtorek

  • Zacierki 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z awokado 35/5/15g,
  • ogórek małosolny, bazylia 20/5g,
  • herbata owoce lasu 150ml.
  • Kotlecik mielony wieprzowy w otrębach 120g,
  • ziemniaki 150g,
  • marchewka zasmażana z groszkiem 120g,
  • kompot śliwkowy 150ml.
  • Arbuz 100g.
  • Kapuśniak z kwaszonej kapusty 225ml.
  • Bułka grahamka z masłem 35/5g,
  • koktajl czekoladowy własnej produkcji 150ml,
  • kalarepa do gryzienia 15g.
23.09

środa

  • Płatki jęczmienne 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem,  frankfurterki na gorąco 35/5/15g,
  • ketchup 5g,
  • sałata masłowa, papryka 5/20g,
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Pierogi z serem białym i polewą jogurtowo-truskawkową 120/40g,
  • surówka z marchwi, jabłka i ananasa 120g,
  • napój miętowo-miodowy 150ml.
  • Borówka 100g.
  • Rosół z makaronem nitki 225ml.
  • Bułka wrocławska z masłem, klops pieczony 35/5/15g,
  • sałata rzymska, pomidor 5/15g,
  • herbata porzeczkowa 150ml.
  • Marchew/mix do gryzienia 15g.
24.09

czwartek

  • Płatki jaglane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem 35/5g,
  • pasta z ryby wędzonej z jajkiem 15g,
  • kiełki, ogórek kiszony 5/20g,
  • herbata żurawinowa 150ml.
  • Krokiety z mięsem i kapustą 200g,
  • mix warzyw do gryzienia 100g,
  • kompot jabłkowy 150ml.
  • Nektarynka 100g.
  • Barszcz czerwony 225ml.
  • Bułeczka maślana 35g,
  • kisiel owocowy do picia 150ml.
25.09

piątek

  • Kasza jaglana 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka podsuszana 35/3/15g,
  • pomidor, sałata rukola 20/5g,
  • herbata malinowa 150ml.
  • Ryba po grecku z warzywami 65/40g,
  • ziemniaki 150g,
  • kompot wieloowocowy 150ml.
  • Banan 100g.
  • Zupa fasolowa 225ml.
  • Ciasto murzynek 65g,
  • mleko 150ml.
  • Kalarepa/mix do gryzienia 15g.


Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
28.09

poniedziałek

  • Płatki owsiane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty 35/5/15g,
  • rzodkiewka, papryka, sałata masłowa 20/20/5g,
  • herbata owocowa z lipą 150ml.
  • Strogonow z indyka z pieczarkami i warzywami 180g,
  • kasza gryczana 40g,
  • surówka z czerwonej kapusty z cebulką i olejem rzepakowym 120g,
  • kompot truskawkowy 150ml.
  • Winogrono 100g,
  • mix owoców suszonych 150g.
  • Zupa szpinakowa 225ml.
  • Placki ziemniaczane 65g,
  • herbata z cytryną 150ml.
  • Marchew/ mix do gryzienia 15g.
29.09

wtorek

  • Kluski lane 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta  mięsna 35/5/15g,
  • sałata rzymska, ogórek kiszony 5/20g,
  • herbata owoce sadu 150ml.
  • Spaghetti z mięsem , sosem bolognese i serem żółtym 200g,
  • sałata lodowa z sosem vinegret 110g,
  • kompot owocowy 150ml.
  • Banan 100g.
  • Zupa kukurydziana 225ml.
  • Rogalik maślany z masłem 35/5g,
  • powidła jabłkowe własnej produkcji 20g,
  • herbata miętowa 150ml.
  • Rzepa/ mix do gryzienia 15g.
30.09

środa

  • Płatki CiniMinis 15g
    na mleku 150ml.
  • Pieczywo mieszane z masłem, karczek 35/5/15g,
  • sałata roszponka, pomidor 5/20g,
  • herbata z dziką różą 150ml.
  • Knedle ze śliwką polane jogurtem naturalnym 180/20g,
  • marchew do gryzienia 20g,
  • kompot porzeczkowy 150ml.
  • Jabłko 100g.
  • Zupa gulaszowa 225ml.
  • Bułka wieloziarnista z masłem, kurczak gotowany 35/5/15g,
  • sałata rukola, ogórek świeży 5/15g,
  • kawa inka 150ml.
 

czwartek

 

piątek



* gramatura produktów przed obróbką termiczną

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.