Luty
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
03.02
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
04.02 wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
05.02
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
06.02 czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
07.02
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
10.02
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
11.02 wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
12.02
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
13.02 czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
14.02
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
17.02
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
18.02 wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
19.02
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
20.02 czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
21.02
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
24.02
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
25.02 wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
26.02
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
27.02 czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
28.02
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny.
Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.)
- Zboża zawierające gluten.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Skorupiaki i ich pochodne.
- Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
- Dwutlenek siarki, siarczyny.
- Łubin i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
- Mięczaki.