Kwiecień
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
31.03
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
01.04
wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
02.04
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
03.04
czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
04.04
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
07.04
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
08.04
wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
09.04
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
10.04
czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
11.04
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
14.04
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
15.04
wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
16.04
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
17.04
czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
18.04
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
21.04
poniedziałek |
- | - | - |
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
22.04
wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
23.04
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
24.04
czwartek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
25.04
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
28.04
poniedziałek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
29.04
wtorek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
30.04
środa |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
01.05
czwartek |
- | - | - |
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13 | |||
02.05
piątek |
|
|
|
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13 |
UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny.
Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.)
- Zboża zawierające gluten.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Skorupiaki i ich pochodne.
- Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
- Dwutlenek siarki, siarczyny.
- Łubin i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
- Mięczaki.