Luty

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
06.02

poniedziałek

  • Kasza manna na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
  • Spaghetti bolognese na pomidorach pelatti, ser typu parmezan, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa kalafiorowa.
  • Tosty z szynką i żółtym serem, ketchup, mięta.
  • Ogórek zielony i marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
07.02

wtorek

  • Płatki owsiane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, herbata owocowa.
  • Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot owocowy.
  • Melon.
  • Zupa szczawiowa.
  • Bułka wrocławska z masłem, sałatka z makaronem orzo, fasolą czerwoną, kukurydzą i ananasem, melisa.
  • Jabłko i kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
08.02

środa

  • Płatki ryżowe na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka pieczona w ziołach własnej produkcji, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
  • Stogonow wołowo-wieprzowy, kasza gryczana, surówka z ogórkiem kiszonym i kukurydzą, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa pomidorowa z makaronem.
  • Chałka z masłem i miodem, kakao.
  • Marchewka i papryka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
09.02

czwartek

  • Kluski lane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, herbata owocowa.
  • Eskalopki drobiowe w sosie własnym, ryż, brokuły z pary, kompot owocowy.
  • Mandarynka.
  • Zupa grochowa.
  • Pizza margerita, melisa z cytryną.
  • Marchewka i kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
10.02

piątek

  • Płatki kukurydziane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
  • Klopsy rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa barszcz czerwony.
  • Szarlotka własnej produkcji, melisa.
  • Papryka i ogórek zielony do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny. 

Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.) 

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Skorupiaki i ich pochodne.
  10. Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
  11. Dwutlenek siarki, siarczyny.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  14. Mięczaki.