Październik 2021

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
04.10

poniedziałek

  • Pieczywo mieszane z masłem, szynkowa staropolska, ogórek zielony, herbata.
  • Shoarma z indyka, ryż, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa kalafiorowa.
  • Kajzerka z masłem, ser żółty , rukola, pomidor, herbata owocowa.  
  • Mix świeżych owoców i warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
 05.10

wtorek

  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka pieczona własnej produkcji, kiełki, papryka, herbata z cytryną i miodem.
  • Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy.
  • Winogrono.
  • Zupa pomidorowa z makaronem.
  • Kajzerka z masłem, serek naturalny brzoskwiniowy własnej produkcji, kawa inka.
  • Mix świeżych owoców i warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
06.10

środa

  • Pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, roszponka, rzodkiewka, melisa.
  • Bitka wieprzowa w sosie maślano-kremowym, kasza jęczmienna, surówka z marchewki z dodatkiem chrzanu, kompot owocowy.
  • Brzoskwinia.
  • Zupa z fasolki szparagowej.
  • Bułka wrocławska z masłem, sałatka z makaronem orzo, ogórkiem, papryką i kukurydzą, mięta.
  • Mix świeżych owoców i warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
07.10

czwartek

  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej z
    kaparami, ogórek zielony, herbata.

 

  • Schab w sosie własnym, kasza bulgur, bukiet warzyw gotowanych, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa szczawiowa.
  • Ciasto marchewkowe własnej produkcji, herbata owocowa.  
  • Mix świeżych i warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
08.10

piątek

  • Zacierki na mleku.  
  • Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata masłowa, papryka, herbata z miodem i cytryną.
  • Ryba, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.
  • Melon.
  • Zupa krupnik.
  • Kasza manna z musem truskawkowo-malinowym, mięta. 
  • Mix świeżych owoców i warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13

Październik 2021

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
11.10

poniedziałek

  • Pieczywo mieszane z masłem, twarożek, rzodkiewka, herbata.
  • Spaghetti bolognese na pomidorach pelatti z serkiem żółtym, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa jarzynowa.
  • Kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane.  
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
 12.10

wtorek

Wycieczka

  • Pieczywo mieszane z masłem, pierś z indyka pieczona, pomidor, herbata owocowa.
  • Kiełbasa z ogniska, chleb, ketchup, herbata.
  • Szarlotka.
  • Melon.
  • Rosół z makaronem.
  • Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot owocowy.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
13.10

środa

  • Płatki owsiane na mleku.  
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, ogórek kiszony, herbata owocowa.
  • Gulasz cielęcy z warzywami, kasza bulgur, surówka z ogórkiem kwaszonym, kompot owocowy.
  • Śliwka.
  • Barszcz biały.
  • Kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, mięta. 
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
14.10

czwartek

  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, papryka, melisa.
  • Polędwiczki drobiowe w chrupiącej panierce, ziemniaki, mix sałat z sosem vinegret, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa fasolowa.
  • Ciasto ze śliwkami własnej produkcji, herbata. 
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
15.10

piątek

  • Płatki kukurydziane na mleku.  
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka krucha, ogórek zielony, mięta.
  • Ryż z prażonym cynamonowym jabłkiem z polewą śmietankową, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Kapuśniak.
  • Kajzerka z masłem, koktajl malinowy własnej produkcji.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
18.10

poniedziałek

  • Płatki owsiane z otrębami na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, papryka, herbata z cytryną.
  • Pierogi z mięsem i okrasą, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
  • Winogrono.
  • Zupa z zielonego groszku.
  • Kajzerka z masłem, sałatka jarzynowa własnej produkcji, melisa.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
 19.10

wtorek

Wycieczka

  • Pieczywo mieszane z masłem, pomidorowa pasta z makreli, rzodkiewka, mięta.
  • Antrykot z kurczaka, ziemniaki, karotka, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa pomidorowa z ryżem.
  • Placuszki z jabłkiem, mięta.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
20.10

środa

  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy, ogórek kiszony, herbata owocowa.
  • Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa ogórkowa.
  • Grahamka z masłem, kiełbasa podwawelska, ogórek zielony, herbata.  
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
21.10

czwartek

  • Płatki Cherios na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną.
  • Udziki z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw gotowanych, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa grochowa.
  • Chałka z masłem, powidła śliwkowe własnej produkcji, melisa.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
22.10

piątek

  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka ze wsi, papryka, melisa.

.

  • Ryba z pieca, ziemniaki, kapusta modra, kompot owocowy.
  • Śliwka.
  • Zupa zacierkowa.
  • Kajzerka z masłem, serek naturalny brzoskwiniowy własnej produkcji, herbata owocowa.
  • Mix świeżych warzyw do gryzienia.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny. 

Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.) 

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Skorupiaki i ich pochodne.
  10. Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
  11. Dwutlenek siarki, siarczyny.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  14. Mięczaki.