Maj - czerwiec

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
29.05

poniedziałek

  • Płatki owsiane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, papryka, herbata z cytryną i miodem.
  • Spaghetti bolognese na pomidorach pelatti, ser typu parmezan, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa botwinka.
  • Pankejki z brzoskwiniami, bawarka.
  • Jabłko i kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
30.05

wtorek

  • Płatki ryżowe na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, humus własnej produkcji, ogórek kiszony, herbata owocowa.
  • Antrykot drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
  • Winogrono.
  • Zupa ryżanka z pomidorami.
  • Ciasteczka czekoladowe własnej produkcji, kawa inka.
  • Marchewka i papryka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
31.05

środa

  • Zacierki na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, filet z kurczaka pieczony w ziołach własnej produkcji, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
  • Klopsy wołowo-wieprzowe, ziemniaki, surówka z selera i marchewki z dodatkiem rodzynek, kompot owocowy.
  • Pomarańcza.
  • Zupa z żółtej fasolki na mleku kokosowym.
  • Kasza manna z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane.
  • Jabłko i ogórek zielony do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
01.06

czwartek

  • Płatki kukurydziane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka krucha, rzodkiewka, herbata owocowa.
  • Udziki pieczone, ziemniaki, mix sałat, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa jarzynowa włoska.
  • Lody w wafelku, woda z miętą i cytryną.
  • Kalarepa i marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
02.06

piątek

  • Kluski lane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowa z papryką, ogórek zielony, herbata rumiankowa.
  • Ryba z pieca w ziołach, ziemniaki, surówka z marchewki i pora, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa kapuśniak.
  • Kajzerka z masłem, sałatka meksykańska z ryżem, szynką konserwową, papryką, kukurydzą i ananasem, melisa z cytryną.
  • Jabłko i kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
05.06

poniedziałek

  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka tradycyjna, pomidor, herbata owocowa.
  • Kartacze z mięsem i okrasą, surówka wiosenna, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa Nowalijkowa.
  • Kajzerka z masłem, ser żółty, herbata z cytryną.
  • Ogórek zielony i kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
06.06

wtorek

  • Płatki owsiane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pomidorowa pasta z makreli, papryka, herbata z cytryną i miodem.
  • Antrykot drobiowy, ziemniaki, kolorowa fasolka, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa rosół z makaronem.
  • Budyń waniliowy z musem truskawkowym, wafle kukurydziane.
  • Marchewka i kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
07.06

środa

  • Zacierki na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony w ziołach własnej produkcji, rzodkiewka, mięta.
  • Klopsy wieprzowe w sosie pomidorowym, ryż, kapusta modra, kompot owocowy.
  • Mandarynka.
  • Zupa botwinka.
  • Ciasteczka owsiane z czekoladą, kawa inka.
  • Marchewka i jabłko do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 13
08.06

czwartek

- - -
Alergeny:
09.06

piątek

- - -
Alergeny:

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny. 

Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.) 

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Skorupiaki i ich pochodne.
  10. Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
  11. Dwutlenek siarki, siarczyny.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  14. Mięczaki.