Kwiecień

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
01.04

poniedziałek

 -  -  -
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
02.04

wtorek

  • Płatki ryżowe na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata owocowa.
  • Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, makaron durum, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
  • Mandarynka.
  • Zupa jarzynowa.
  • Ryż zapiekany z musem jabłkowym, cynamonem i polewą jogurtową, melisa.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
03.04

środa

  • Kluski lane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z pieczonych warzyw własnej produkcji, kiełki mieszane, mięta.
  • Antrykot drobiowy w chrupiącej panierce, ziemniaki, młoda kapusta zasmażana, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa pomidorowa z makaronem.
  • Kasza manna z musem truskawkowym, herbatniki.
  • Kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
04.04

czwartek

  • Płatki owsiane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, filet z kurczaka pieczony w ziołach własnej produkcji, papryka, herbata owocowa.
  • Chińszczyzna drobiowa w sosie słodko kwaśnym, ryż, surówka z kiełkami, kompot owocowy.
  • Pomarańcza.
  • Zupa szczawiowa.
  • Ciasto drożdżowe własnej produkcji, bawarka.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
05.04

piątek

  • Płatki kukurydziane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowa z papryką, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
  • Ryba z pieca, ziemniaki, surówka porowa, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa pazibroda.
  • Placuszki z marchewką na maślance, melisa.
  • Rzodkiew biała do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
08.04

poniedziałek

  • Zacierki na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka krucha, papryka, herbata z cytryną.
  • Pyzy z mięsem i okrasą, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa ogórkowa.
  • Pankejki z brzoskwiniami, bawarka.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
09.04

wtorek

  • Płatki owsiane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata owocowa.
  • Hamburger z indyka, ziemniaki opiekane, mix sałat, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa rosół z makaronem.
  • Bułeczki drożdżowe własnego wypieku, herbata z cytryną.
  • Kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
10.04

środa

  • Płatki kukurydziane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z jajkiem, kiełki mieszane, mięta.
  • Gulasz węgierski, kopytka, surówka z ogórkiem kiszonym, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa barszcz biały.
  • Budyń waniliowy z musem wiśniowym, chrupki kukurydziane.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13
11.04

czwartek

  • Kluski lane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka pieczona w ziołach własnej produkcji, ogórek zielony, herbata owocowa.
  • Shoarma drobiowa, kasza bulgur z warzywami, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy.
  • Pomarańcza.
  • Zupa pomidorowa z ryżem.
  • Andruty przekładane kremem czekoladowym własnej produkcji, bawarka.
  • Rzodkiew biała do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
12.04

piątek

  • Kasza manna na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, papryka, herbata.
  • Racuchy z brzoskwinią, sos waniliowy na ciepło, kompot owocowy.
  • Mandarynka.
  • Zupa buraczkowa zabielana.
  • Kanapka z masłem, sałatka jarzynowa własnej produkcji, melisa.
  • Jabłko do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
15.04

poniedziałek

  • Płatki ryżowe na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka złota z indyka, ogórek zielony, herbata owocowa.
  • Spaghetti bolognesse na pomidorach pelatti z serem żółtym, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa kalafiorowa.
  • Pieczone jabłko z miodem i cynamonem, mięta.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
16.04

wtorek

  • Zacierki na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, filet z kurczaka pieczony w ziołach własnej produkcji, papryka, herbata z cytryną.
  • Kotlet schabowy, ziemniaki opiekane, mizeria, kompot owocowy.
  • Pomarańcza.
  • Zupa pomidorowa z makaronem.
  • Bananowe placuszki na kefirze, melisa.
  • Rzodkiew biała do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
17.04

środa

  • Płatki ryżowe na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, ogórek kiszony, mięta.
  • Polędwiczki z kurczaka, ryż smażony z warzywami ,dip jogurtowy, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa barszcz ukraiński.
  • Koktajl malinowy na maślance, wafle kukurydziane cienkie.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
18.04

czwartek

  • Kasza manna na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, jajko w majonezie własnej produkcji, pomidor, herbata owocowa.
  • Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, brokuły z pary, kompot owocowy.
  • Mandarynka.
  • Zupa rosół z makaronem.
  • Ciasto piaskowe, kawa inka.
  • Kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
19.04

piątek

  • Płatki ryżowe na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, humus własnej produkcji, ogórek kiszony, herbata.
  • Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa kram marchewkowo – dyniowy z grzankami w parmezanie.
  • Makaron kokardki z truskawkami i polewą jogurtową, mięta.
  • Papryka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
22.04

poniedziałek

  • Płatki ryżowe na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, papryka, herbata z cytryną.
  • Makaron carbonara, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa ogórkowa.
  • Kisiel wiśniowy własnej produkcji z tartym jabłkiem, herbatniki.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
23.04

wtorek

  • Płatki kukurydziane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pomidorowa pasta z makreli, rzodkiewka, herbata owocowa.
  • Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na ciepło, kompot owocowy.
  • Gruszka.
  • Zupa rosół z makaronem.
  • Kasza jaglana z musem truskawkowym, mięta.
  • Rzodkiew biała do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 10, 11, 13
24.04

środa

  • Zacierki na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, szynka pieczona w ziołach własnej produkcji, ogórek zielony, herbata.
  • Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym, ogórek kiszony, kompot owocowy.
  • Pomarańcza.
  • Zupa grochówka.
  • Sałatka z makaronem orzo, szynką konserwową, ananasem, kukurydzą i papryką, melisa.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
25.04

czwartek

  • Płatki owsiane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata owocowa.
  • Rolada drobiowa z szynką i pieczarkami, sos serowy, kasza bulgur, surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa żurek.
  • Pankejki z brzoskwiniami, melisa.Kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
26.04

piątek

  • Kluski lane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, mięta.
  • Pampuchy z jagodami, sos waniliowy, kompot owocowy.
  • Mandarynka.
  • Zupa krupnik.
  • Ciasto cytrynowe własnej produkcji, kawa inka.
  • Papryka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
29.04

poniedziałek

  • Kluski lane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, herbata z cytryną.
  • Makaron bolognesse na pomidorach pelatti, kompot owocowy.
  • Banan.
  • Zupa buraczkowa.
  • Andruty przekładane kremem czekoladowym własnej produkcji, bawarka.
  • Marchewka do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
30.04

wtorek

  • Płatki owsiane na mleku.
  • Pieczywo mieszane z masłem, pasta z białej fasoli, ogórek kiszony, herbata owocowa.
  • Antrykot drobiowy w chrupiącej panierce, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
  • Jabłko.
  • Zupa pomidorowa z makaronem.
  • Ciasto z ananasem własnej produkcji, melisa.
  • Kalarepa do chrupania.
Alergeny: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11, 13
01.05

środa

- - -
Alergeny:
02.05

czwartek

- - -
Alergeny:
03.05

piątek

- - -
Alergeny:

UWAGA: Jadłospis może ulec zmianie.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w placówce i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Cyfry podane w jadłospisie oznaczają wymienione niżej alergeny. 

Substancje lub produkty, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE nr 1169/20155 z dnia 25 października 2011 r.) 

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Skorupiaki i ich pochodne.
  10. Orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, makadamia, pistacje, migdały).
  11. Dwutlenek siarki, siarczyny.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Orzeszki ziemne i produkty pochodne.
  14. Mięczaki.